Site logo
WORKERS COMPENSATION FUND OFFICE BUILDING
2012 IES Guth Award for Innovative Lighting Design

The new corporate headquarters for Workers Compensation Fund features a six-story office building and adjacent three-story parking structure. WCF's former home would not sustain a seismic event, so one of its highest priorities was to create a seismically sound facility. Therefore, the office building is a sideplate job, which is designed and constructed to withstand a maximum plausible seismic event.

An important goal for the new headquarters was to utilize sustainable building practices, promote operational efficiency, and implement environmentally responsible initiatives. A LEED Certified Gold project, energy efficiency with interior lighting was of utmost importance.

During the design development and several months into the project, the owner determined it wanted the project to achieve LEED-Silver certification. The interior design development was quickly altered to achieve the new goal. However, the core-and-shell package was already underway. The project team managed construction credits with materials and waste stream diversion for extra points that took the project from LEED Silver to LEED Gold.

Stacks Image 321
635 South State Street, Salt Lake City, UT 84111 801.532.2196